Cât a ajuns carnea de miel în piețele din Iași. Vânzările merg foarte bine

În Săptămâna Mare, la marile magazine din oraş, ieşenii pot cumpăra carcasa de miel cu preţuri începând de la 22,99 lei kilogramul, fiind nevoiţi să scoată din buzunare şi până la 30,99 lei pentru un sfert posterior de miel.

“Vânzarea merge foarte bine, am tăiat astăzi circa 15 miei (ieri – n.r.), dar săptămâna trecută, joi şi vineri  de pildă, am tăiat cam 50-60 pe zi”, susţine un fermier din Miroslava.

În schimb, crescătorii de ovine de la sate cer între 20-25 lei pentru orice parte a mielului, unii dintre ei asigurând şi transportul la domiciliul clienţilor. Preţurile cu care se comercializează carnea de miel anul acesta sunt similare cu cele de anul trecut, scrie ziaruldeiasi.ro.

Preţul cărnii de miel în magazinele Kaufland porneşte de la 27,99 lei pe kilogram pentru un sfert anterior de miel, şi 30,99 lei pentru un kilogram de sfert posterior, în timp ce la Carrefour un kilogram de carne de miel se vinde cu 22,99 lei.

Dacă vor specialităţi din carne de miel, ieşenii pot găsi la Lidl drob proaspăt la preţul de 14,99 lei, iar organele de miel cu 2,99 lei. Pe de altă parte, un miel viu de 8-10 kilograme, cumpărat direct de la crescători, ajunge la 200-250 lei.

Lasa un comentariu