Când vor avea loc slujbele din preajma sărbătorii Crăciunului la Catedrala Catolică

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat programul slujbelor din preajma sărbătorii Crăciunului şi au precizat că vor fi zile încărcate atât din punct de vedere spiritual, cât şi din punct de vedere al manifestărilor şi slujirilor.

Astfel, în ziua de Crăciun, 25 decembrie, Preasfinţitul Iosif Păuleţ va celebra în catedrală de la ora 11.00, iar în aceeaşi zi vor mai fi încă patru liturghii: una de la ora 08.00, alta de la 9.15 pentru copii, de la 16.00 pentru tineri şi de la ora 18.00.

A doua zi va fi celebrat Sfântul Ştefan, primul martir, pe 26 decembrie, iar a treia zi, pe 27 decembrie, va fi celebrat Sfântul Ioan, apostol şi evanghelist. Slujbele de liturghie vor avea loc la 8.00, 11.00 şi 18.00. La toate celebrările solemne va participa şi Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi.

Înainte de toate, însă, în noaptea de Crăciun, 24 decembrie, PS Iosif Păuleţ va oficia o slijbă de liturghie cu începere de la ora 22.00.

Aceştia au mai punctat că în zilele dinainte de Crăciun credincioşii au fost chemaţi să se pregătească sufleteşte, să se spovedească, să se împace cu Dumnezeu şi să ia hotărâri bune pentru viaţa lor. Preoţii i-au vi­zitat pe bolnavii care nu pot veni la Liturghie.

Lasa un comentariu