Canabis şi cocaină găsite de poliţişti în urma a 16 percheziţii în Neamţ, Suceava, Iaşi şi Bacău; 7 persoane reţinute

Şapte persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT în urma a 16 percheziţii efectuate, luni, la suspecţi de trafic de droguri de risc şi de mare risc din judeţele Neamţ, Suceava, Bacău şi Iaşi.

Anchetatorii au descoperit la percheziţii bani, canabis şi cocaină, se arată într-un comunicat al IPJ Neamţ,

‘În urma a 16 percheziţii domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea confiscării, 30 de grame de canabis, 2 grame de cocaină, 3 grame de rezină de canabis, 4 plante de canabis, 200 de grame de substanţe psihoactive şi alte 4 comprimate de medicamente. Totodată, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 2.500 lei, 500 euro, un cântar electronic, 3 dispozitive electrocasnice utilizate pentru prepararea substanţelor psihoactive, un dispozitiv de supraveghere GPS confecţionat artizanal, 3 laptopuri, o tabletă, 200 de grame de metal galben, posibil aur, 2 dispozitive de mărunţit tip grinder şi 2 recipiente confecţionate special pentru disimularea drogurilor‘, se precizează în comunicatul IPJ Neamţ.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2018 şi până în prezent, membrii grupului infracţional ar fi procurat şi comercializat droguri de risc şi de mare risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive în judeţul Neamţ, către diverşi consumatori.

În urma percheziţiilor, 30 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT Neamţ, în vederea audierii, scrie agerpres.ro.

‘În baza probatoriului administrat, faţă de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 36 de ani, procurorul a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv‘, se arată în comunicatul de presă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În activităţi au fost angrenaţi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ, dar şi jandarmi. 

Lasa un comentariu