”Ca șoferi, să nu scoateți telefoanele să faceți poze atunci când treceți pe lângă un accident rutier”, recomandarea paramedicilor pentru elevii de la liceul Kogălniceanu

”Ca șoferi, să nu scoateți telefoanele să faceți poze atunci când treceți pe lângă un accident rutier”, acesta a fost mesajul paramedicilor care le-au vorbit elevilor de la liceul Kogălniceanu din Iași.

Vineri, timp de două ore, polițiștii Biroului Rutier Iași de la Inspectoratul Județean de Poliție Iași, paramedicii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași și voluntarii Asociației WORLDSTREET le-au explicat elevilor Liceului Tehnologic ”M. Kogălniceanu” despre consecințele alcoolului la volan, cauza multor accidente cu tineri morți.

Comisarul Brândușa Bosianu din cadrul Biroului Rutier Iași le-a atras atenția elevilor cu privire la numeroasele cazuri de șoferi tineri băuți care au ajuns la închisoare după producerea unor accidente rutiere.

De asemenea, formatorul de paramedici, colonelul Ioan Buta de la ISUJ Iași a atras atenția tinerilor despre măsurile pe care trebuie luate ca șoferi, în cazul unui accident rutier.

Cursul interactiv prezentat de către Asociația WORLDSTREET a scos și elevii la tablă: tinerii au simțit pe propria piele starea de ebrietate cu ajutorul ochelarilor Drager, apoi au exersat primul ajutor în caz de accident rutier.

Evenimentul a fost desfășurat cu ajutorul doamnei profesor Monica Liliana Bejan și a directorului liceului, doamna profesor Marnela Hadarag – Necoară.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First III” 2021, proiect finanțat de către Primăria Iași. Proiectul este structurat pe sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Citește și VIDEO. Un autoturism în care se aflau două femei a fost acroșat de tren. Victimele sunt în stare gravă

Lasa un comentariu