Bulibașa de la Ciurea, acuzat de înșelăciune în formă continuată, rămâne în arest la domiciliu

Judecătorii ieșeni au decis prelungirea stării de arest la domiciliu în cazul bulibașei de la Ciurea, Ferdinand Stănescu, pentru înșelăciune în formă continuată.

Pentru alți doi membri ai familiei Stănescu, Cătălin și Ionel Stănescu, magistrații au dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, notează realitateadeiasi.net.

Ferdinand Stănescu este acuzat de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (patru acte materiale, din care una rămasă în forma tentativei.

11 persoane din familia Stănescu sunt acuzați că ar fi țepuit mai mulți comercianți de lemn, produse alimentare, legume și fructe. Membrii familiei Stănescu luau marfa, amânau plata, după care nu mai dădeau banii. Ulterior, aceștia valorificau marfa în interes propriu sau prin intermediari. Oamenii legii au mai afirmat că prejudiciile variază între 250 și 20.000 de lei.

În cazul lui Ferdinand Stănescu, acesta este acuzat că ar fi luat mai multe bijuterii din aur de la o persoană fizică, dar nu le-a mai restituit. După ce ar fi primit bijuteriile, Stănescu i-ar fi spus victimei că se duce să verifice marfa. Acesta s-a făcut nevăzut, iar, ulterior, nu i-a mai răspuns la telefon.

Lasa un comentariu