Bogdan Cojocaru, deputat PSD: După marea ‘’metamorfoză politică’’ Iașiul va avea un aer mai puțin poluat ??

Sunt curios cât va mai dura până când Primaria Iași va ieși, în public, cu un comunicat de presă în care să vorbească ieșenilor despre progresele în materie de mediu care au fost înregistrate în municipiul Iași, mai ales cele de dată recentă. Am spus de dată recentă deoarece este mai mult decât evident faptul că, în Iași, aerul a început să redevină respirabil nu ca urmare a investițiilor în programul de salubrizare ci după ungerea ca ministru al Mediului a domnului Costel Alexe, acesta fiind, de fapt,  mesajul public care circulă dinspre Palatul Roznovanu de ceva timp.

Schimb de amabilități între noul cuplu din politica ieșeană, președintele Costel Alexe și vicepreședintele Mihai Chirica

Și cum domnia sa ar fi știu de marea ‘’metamorfoză politică’’ ce avea să se întample în aceasta primavară și-a ales ca și țintă de atac Primaria Municipiului București, ignorând practic Iașiul pentru care Comisia Europeană a amenințat cu începerea procedurii de infringement. Nu a contat deloc nici faptul că, în Consiliul Local Iași, în mod constant, grupul liberal a adus în discuție faptul ca Iașiul are un aer irespirabil și ca nivelul depășirilor valorilor maxime admise de praf în suspensie creștea  de la o săptamana la alta, lucru adus în discuție de însăși președintele liberal al Comisiei de Mediu din Consiliul Local Iași.

În fapt am asistat la un schimb de amabilități între noul cuplu din politica ieșeană, președintele Costel Alexe și vicepreședintele Mihai Chirica, primul s-a făcut că nu vede realitate care intoxică plămânii cetățenilor municipiului Iași, al doilea a profitat, de fiecare dată, pentru a aduce în discuție profesionalismul domnului Alexe în calitate de ministru.

Noi știm, deasemenea că, atunci când două persoane se căsătoresc la starea civilă, ofițerul de stare civilă verifică existența consimțământului în formula : ‘’de bunavoie și nesilit/ă de nimeni’’. Că a fost acest nou mariaj al politicii ieșene de bunavoie, e posibil să fi fost dar, că nu a fost silit de cineva ne este greu să credem.

Silit sau nu de cineva, totuși ne permitem să îi adresăm o singură întrebare domnului ministru Costel Alexe, care tocmai a făcut greșeala să accepte ‘’calul troian’’ ca dar de nuntă: De când a aparut domnul Mihai Chirica pe scena politicii ieșene, s-a mulțumit acesta,   în vreo circumstanță, cu calitatea de secund ???

Deputat Circumscripția Iași

Cojocaru Petru Bogdan

leave a reply