Blue- câinele polițist detector de Covid-19

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care îl prezintă pe Blue, câinele care participă la proiectul pilot de detectare a persoanelor infectate cu Covid-19.

El este Blue. Un Malinois în vârstă de 1 an și jumătate.
Este extrem de prietenos. Îi place să fie mângâiat și să stea în preajma oamenilor.
Este unul dintre cei cinci câini polițiști care fac parte din proiectul pilot de detectare a persoanelor infectate cu Covid-19.
Chiar dacă, la început, mulți au fost sceptici, și poate au luat în derâdere proiectul, Blue și colegii lui au demonstrat că pot depista prezența virusului la oameni.
Probabil scepticii nu știu că un câine bine antrenat poate face minuni!
Dacă are constatări?
Da, are! Două persoane care nu aveau simptome, au fost diagnosticate în urma testării. Blue a fost cel care a sesizat primul acest lucru!
Felicitări, Blue!
Felicitări tuturor celor de la Centrul Chinologic Sibiu!, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Citește și Un copil a venit cu plăcinte și porumb fiert, drept mulțumire pentru pompierii din Grecia

Pompierii români aflați în Grecia sunt profund impresionați de recunoștința localnicilor. Aceștia îi salută, le strigă mulțumesc și le aduc apă rece.

Ne-au mișcat gesturile localnicilor… Am mers în Grecia să ajutăm, însă am primit mult mai mult! Nu ne așteptam la așa o mare recunoștință. Ne bucură sufletul să vedem cum ne privesc, cum ne dau „Bună ziua” și ne zic „Mulțumesc!”.
Toți cei care ne-au ieșit în cale s-au oferit să ne sprijine, ne-au adus tot timpul apă rece, care valorează foarte mult după câteva ore de stat în preajma flăcărilor”, conform declarațiilor făcute de pompieri.

Lasa un comentariu