Bilanț negru la număr de infectări în județul Iași- 856 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.467 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 299 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.027 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

La Iași au fost 856 de cazuri noi, număr record pentru județ, la care se adaugă 47 de reconfirmări.

Au fost, din păcate, și 11 decese din cauza COVID în ultimele 24 de ore.

Incidența infectărilor este de 5,41 la mia de locuitori, conform datelor din ultimele 14 zile.

Mai multe cazuri decât în Iași au fost înregistrate doar în București (2.498).

În acest context, municipiul Iași a atins incidența 7,32 la mie de locuitori și se apropie de carantină.

Sursa: INSP

Citește și Paturi ATI căutate pe reţele de socializare de familiile bolnavilor

De două zile secţiile ATI COVID nu mai au paturi libere pentru bolnavii infectaţi. Este actuala imagine a sistemului medical românesc care seamănă izbitor cu ce s-a confruntat Italia în primul val al pandemiei.  

Spitale supraaglomerate, pacienţi cu COVID în stare gravă pe liste de aşteptare, cozi interminabile de ambulanţe care aşteaptă să-şi lase bolnavii, dar nu au unde. Este tabloul dezastrului sistemului medical din România. Iar criza sanitară se adânceşte pe zi ce trece. Imagini tulburătoare de la UPU Spitalul Pantelimon din Capitală au fost făcute publice în această dimineață, pacienții sunt tratați și pe holuri. Valeriu Gheorghiță a explicat că România a ajuns în situația în care era Italia anul trecut.

Lasa un comentariu