Bilanţ de Revelion: 82 de români, răniţi de petarde și artificii

Artificiile şi petardele, folosite neautorizat, au băgat în spital peste 80 de români, numai în noaptea de Revelion. Pompierii au avut şi ei de luptat cu flăcările provocate de pocnitorile cumpărate de la colţ de stradă.

În acest an, în noaptea de Revelion au fost 82 de persoane rănite de petarde şi artificii, in timp ce anul trecut, in noaptea dintre ani, ajungeau la spitale 130 de români.

Chiar şi aşa, autorităţile ne atrag atenţia asupra folosirii acestor materiale pirotehnice. Ele pot mutila sau chiar ucide. Astfel, orice manevrare neautorizată, este interzisă.

Pompierii au intervenit în noaptea de Revelion şi pentru stingerea a 28 de incendii provocate de artificii dar, totalul caselor şi anexelor care au luat foc a fost, miercuri noapte, de 263.

Aproape 3000 de situaţii de urgenţă au fost semnalate la 112, pentru care au intervenit 300 de medici şi asistenţi, 110 echipaje de descarcerare şi peste 5000 de pompieri. Au fost nouă cazuri, în toată ţara, de accidente rutiere deosebit de grave.

Lasa un comentariu