Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” din Iași va fi restaurată și reabilitată

Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” din Iași va fi restaurată și reabilitată cu ajutorul fondurilor norvegiene. De asemenea, clădirea va fi reintegrată în circuitul turistic ieșean.

Directorul Bibliotecii, Ioan Milică, a precizat că există mai multe lucrări în plan astfel încât clădirea bibliotecii să beneficieze de cele mai înalte standarde posibile:

Valoarea proiectului este de 2 milioane de euro, iar lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 20 de luni, scrie radioiasi.ro.

Ioan Milică: Acest proiect, cu o desfășurare amplă și cu o finanțare pe măsură, de peste 2 milioane de euro – peste 10,3 milioane de lei – are două componente. O primă componentă este aceea de a realiza lucrări de sporire a siguranței clădirii, de la repararea acoperișului și modernizarea depozitelor de carte din subsolul clădirii, până la o instalație modernă de monitorizare video și o instalație modernă de ventilare a Aulei, sala noastră de evenimente. Însă, dincolo de aceste lucrări, care vor fi foarte costisitoare, clădirea va primi câteva îmbunătățiri, spun eu, interesante un sistem de ticketing pentru tururile ghidate.

Lasa un comentariu