Benzile LED: Solutia perfecta pentru iluminat!

Folosite la inceput mai mult pentru iluminatul decorativ, benzile LED au capatat din ce in ce mai mult gust pentru devoratorii de amenajari interioare, mai ales cand vorbim de schimbarea decorului unor spatii interioare conventionale.
Diferitele tonuri si culori ale finisajelor interioare in combinatie cu iluminatul LED pot evidentia mult mai bine anumite detalii ce ar trebui sa iasa in evidenta din spatiul interior al unei incaperi.

Unde puteti folositi benzile LED?

Banda LED este in general folosita pentru a evidentia si decora anumite medii si spatii interioare.

Pentru a oferi o nota de eleganta si mister, idealul este sa le montezi ascunse creand astfel un efect simplu de iluminare dar eficient in acelasi timp: in spatele patului, pe lateralele de jos ale acestuia, sub balustrade sau sub treptele scarilor, pe obiectele de mobilier, practic oriunde atata timp cat puteti fi siguri ca aveti o sursa de energie in zona.

Ce avantaje ofera banda LED?

Durabilitate

Calitatea LED-urilor este una foarte recunoscuta, acestea avand asigurate de catre producatorii de clasa o durata de viata intre 50 si 100.000 de ore de functionare.

Variatie tonala

Posibilitatea larga de variatie a culorilor benzilor LED reprezinta unul din punctele cheie ale acestora, fiind astfel din ce in ce mai folosite de specialistii in amenajari interioare.

Consum redus

Datorita puterii mici consumate pentru a produce un flux luminos mare, benzile LED sunt unele din cele mai economice solutii de iluminat, cu doar 10 wati consumati putand produce aproximativ 1000 de lumeni.

Iluminat sigur

Benzile LED nu isi modifica temperatura in mod considerabil atunci cand sunt puse in functiune, deoarece acestea nu disipa caldura, fapt ce le face mult mai sigure in exploatare. Deasemenea nu emit raze ultraviolete sau infrarosii, oferind astfel o siguranta sporita utilizatorului casnic.

Investitie minima

Daca in cazul corpurilor de iluminat clasice poti investi o mica avere atunci cand trebuie sa-ti achizitionezi aceste corpuri pentru intreaga casa, in cazul benzilor cu LED investitia este una pe cat se poate de accesibila si umana, diferenta de pret fiind una considerabila intre cele doua solutii.

Asa cum puteti vedea iluminatul decorativ este mai accesibil decat puteti credea. Cu o instalare practica, economica si sigura, este posibil sa imbunatatiti decorul casei dvs. fara prea mari complicatii sau cheltuieli suplimentare semnificative.

Lasa un comentariu