Au închiriat un apartament de lux în Iași după ce au spart seiful de la USAMV Cluj

Cei doi tineri care au dat spargerea acum o lună se lăfăiau într-un apartament scump din centrul oraşului. Anchetatorii clujeni le luaseră însă urma după telefoane şi, într-un final, i-au dibuit aici. Alaltăieri la prânz au descins peste ei. Se pare că cei doi mai aveau în apartament o parte mică din banii furaţi.

Cei doi tineri care au spart seiful Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost „dibuiţi“ într-un apartament din Iaşi. Cu banii furaţi, aceştia şi-au închiriat un apartament scump în zona centrală a Iaşului. Hoţii s-au dat însă de gol, spun surse din rândul anchetatorilor, prin intermediul telefoanelor folosite, iar poliţiştii din Cluj-Napoca i-au loca­lizat la Iaşi după aproximativ o lună de cercetări asidue.

Un hoţ ar avea origini ieşene

Alaltăieri la amiază, poliţiştii şi „mascaţii“ de la Cluj au venit la Iaşi şi au descins direct în apartamentul celor doi, pe care hoţii îl închiriaseră în spate la Gulliver, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Cei doi sunt, potrivit comunicării Poliţiei, Abraham Eduard Sebastian, de 25 de ani, din Timişoara, şi Luca Daniel (26 de ani), din judeţul Timiş. În apartamentul celor doi, poliţiştii au mai găsit puţini bani, însă au găsit ceva important: au dat de cagulele negre cu care cei doi au intrat în casieria universităţii din Cluj, scrie ziaruldeiasi.ro.

Potrivit poliţiştilor din Cluj, A.E.S ar avea domiciliul din acte în Iaşi, însă ar fi fost stabilit în Timişoara. Însă poliţişti din Iaşi i-au contrazis, subliniind că ambii ar fi din Timişoara. În orice caz, cei doi au închiriat apartamentul tocmai la Iaşi deoarece intenţionau să se ascundă cât mai departe de locul infracţiunii. Poliţiştii din Cluj nu ne-au putut preciza câţi bani au mai găsit la cei doi indivizi.

Spargerea a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie, iar hoţii au intrat în rectoratul USAMV Cluj-Napoca pe un geam, direct în casieria rectoratului. Aceştia au tăiat cu un topor cablurile care duceau la firma de securitate, apoi au luat pur şi simplu banii din seif, deoarece casieriţa uitase cheia în broasca uşii acestuia. Cei doi au dispărut cu 90.000 de lei, în bani şi bonuri valorice.

leave a reply