Asociația Om Bun va derula un proiect de amploare în cinci școli din mediul rural și urban

Asociaţia Om Bun anunţă semnarea proiectului „All for one, one for all!”, câştigat la concursul de granturi mici în cadrul proiectului Shaping Fair Cities, finanțat de Comisia Europeană, prin BRCT Iaşi, cu o valoare de 16.127 Euro, dintre care 807 Euro reprezintă cofinanţarea asociaţiei.

Proiectul prevede promovarea obiectivelor Agendei 2030 la nivelul judeţului Iaşi și conștientizarea implementării acesteia în România, cu accent pe obiectivele 5 (egalitate de gen), 11 (orașe durabile), 13 (acțiune climatică) și 16 (pace, justiție și instituții eficiente).

Obiectivele acestui proiect sunt:

– creşterea gradului de cunoaștere a obiectivelor de dezvoltare durabilă din cadrul Agendei 2030, prin activităţi educaţionale, în rândul elevilor şi a profesorilor din judeţul Iaşi, cu precădere în ceea ce priveşte egalitatea de şanse, combaterea violenţei şi a discriminării faţă de femei/fete, migraţie.

– să genereze sprijin din partea publicului pentru adaptarea / localizarea Agendei 2030 în județul Iași.

Proiectul se va desfăşura în cinci şcoli din mediul rural şi urban şi se va adresa unui număr de cel puţin 100 de elevi, 5 profesori şi 30 de organizaţii, instituţii publice, societăţi comerciale, organizaţii de tineret, studenţeşti, etc.

Lasa un comentariu