Apă potabilă cu program zilnic, în 17 comune din județul Iași

În 17 comune din județul Iași, apa potabilă va fi livrată consumatorilor doar în anumite intervale orare, deoarece este necesară umplerea rezervoarelor, a precizat astăzi, într-o conferință de presă, prefectul de Iași, Bogdan Cojocaru.

Aceste comune sunt situate în partea centrală și de nord-est a județului.

Bogdan Cojocaru: Sunt anumite comune unde într-adevăr există un alt program decât cel 24 din 24 pentru apă potabilă, pentru ca ApaVital să aibă la dispoziție măcar 6-8 ore în așa fel încât rezervoarele să poată să fie din nou umplute. Numai că e foarte importantă cauza pentru care apa din aceste rezervoare se consumă foarte rapid, pentru că, în afară de consumul casnic, apa potabilă este utilizată în gospodării și pentru a uda grădina sau alte culturi pe care le au cetățenii în jurul casei. Normal, odată cu creșterea consumurilor, și rezervoarele se golesc mult mai repede.

Bogdan Cojocaru a adăugat că din punct de vedere meteorologic, județul Iași este în zona galbenă, dar dacă seceta va persista și se va trece în zona portocalie, atunci angajații de la ISU Iași vor transporta apă în cisterne și pentru nevoile cetățenilor, scrie radioiasi.ro.

Bogdan Cojocaru: Sunt localități, cum e, de exemplu, comuna Bivolari, unde aveam o problemă la fel, cu apa – venea o dată la două zile. Așa cum am reușit să rezolvăm împreună cu colegii noștri de la Botoșani această problemă, sperăm să o rezolvăm și pentru celelalte comune, dar dacă lucrurile se vor agrava, ISU este pregătit să facă transport de apă, nu potabilă, ci pentru alte tipuri de activități pe care le desfășoară cetățenii în gospodării.

Lasa un comentariu