Antibiotice Iași va produce Hidroxiclorochină, medicamentul folosit în tratarea Covid-19

Până la finalul lunii, Antibiotice Iași va putea produce hidroxiclorochină, medicamentul folosit în mai multe țări pentru tratarea Covid19, după ce fabrica a reușit să achiziționeze 500 de kg de substanță din China.

Ioan Nani, directorul general de la Antibiotice Iași, a declarat, pentru Europa Liberă, că până la sfârșitul lunii aprilie fabrica va putea trimite în spitalele românești peste două miloane de comprimate de hidroxiclorochină, cum este denumită substanța pe bază de chinină care a fost introdusă de mai multe țări în tratarea infecției cu noul coronavirus.

„Am reușit să achiziționăm 500 de kg de hidroxiclorochină de la partenerii noștri tradiționali din China și așteptăm ca transportul să ajungă la Otopeni pe 20-21 aprilie. A doua zi va fi la Iași, iar în 48 de ore puteam avea deja primul lot de comprimate – avem formula de fabricație, avem laboratoare, capacități și aviz de la Agenția Națională a Medicamentului”, a declarat, pentru Europa Liberă, directorul general al fabricii de la Iași.

El a arătat că „în vârful pandemiei, care este așteptat să fie atins în România în săptămâna de după Paște, dacă toate lucrurile merg bine, vor exista peste două milioane de comprimate produse în țară, care ar putea trata 100.000 de pacienți timp de trei luni”.

Directorul Antibiotice Iași a mai arătat că „întreaga producție va fi destinată spitalelor, se pregătește doar ambalaj clinic, în vreme ce medicamentul pentru farmacii, practic pentru cei care îl folosesc în alte afecțiuni decât Covid 19, vor avea la dispoziție hidroxiclorochina produsă de compania franceză Sanofi și vândută sub denumirea Plaquenil”.

Aflați amănunte de pe romania.europalibera.org.

Lasa un comentariu