Angajată de la zona de agrement Nicolina, depistată infectată cu COVID-19

O angajată a Primăriei Iaşi a fost depistată pozitiv cu noul tip de coronavirus. Femeia lucrează la Direcţia de Patrimoniu a municipalităţii, care are un sediu distinct faţă de Palatul Roznovanu.

Potrivit oficialilor Primăriei, angajata a intrat în contact cu o singură persoană de la serviciu, ea lucrând la baza Nicolina (Purcica), zonă de agrement care este închisă în această perioadă, notează ziaruldeiasi.ro.

„Baza Nicolina nu a fost deschisă publicului în această perioadă, dar acest lucru nu ne-a împiedicat să realizăm lucrări de întreţinere şi reparaţii pentru a o deschide odată ce legislaţia ne va permite pentru această situaţie specială în care se află în România.

Colega noastră lucra în aer liber, împreună cu altă persoană, şi, atunci când au fost efectuate teste de specialitate, una dintre ele a fost testată pozitiv, cealaltă angajată a ieşit negativ. Prin urmare, am urmat exact protocolul care stabileşte paşii de urmat în astfel de situaţii, iar colega de la Direcţia de Patrimoniu a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Oficialul municipalităţii a adăugat că a fost făcută ancheta epidemiologică din care a rezultat că angajata a interacţionat doar cu o singură persoană, respectiv celălalt salariat al Direcţiei al cărui test a ieşit negativ. Totuşi, Buraga a precizat că Direcţia la care lucrează angajata testată pozitiv va fi ţinută „sub observaţie“ în perioada următoare.

De precizat că sediul Direcţiei la care lucrează persoana infectată cu noul tip de coronavirus nu este la Primăria Iaşi, ci în clădirea din şos. Naţională, cunoscută drept „Piramida lui Dubeţ“.

Lasa un comentariu