Al 36-lea transplant de rinichi din acest an la Spitalul Parhon din Iași

În urma unei prelevări de organe care a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, a fost realizat al 36-lea transplant de rinichi din acest an din Compartimentul de Transplant Renal de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi.

Rinichiul prelevat a ajuns la o femeie în vârstă de 45 de ani din judeţul Suceava, care suferă de o boală polichisitcă renală, făcând dializă din anul 2018.

„Din păcate, fiind o afecţiune genetică, mai are şi alţi membri de familie cu această boală care fie au fost transplantaţi, fie se află în programul de dializă. Ne bucurăm că am reuşit să facem acest transplant în plină pandemie, în condiţii de siguranţă. Spitalul nostru rămâne un centru de referinţă pentru zona Moldovei şi o soluţie pentru pacienţii care au nevoie de transplant”, a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Au existat mai multe persoane chemate la spital pentru a fi evaluate din punct de vedere al compatibilităţii. Conform Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), au fost prelevaţi doi rinichi şi ficatul, celelalte organe fiind transplantate la Institutul Clinic Fundeni. Astfel, viaţa a trei oameni a fost salvată, scrie ziaruldeiasi.ro

„Generozitatea unei familii de a accepta donarea organelor fiinţei dragi care n-a mai putut fi salvată, alături de profesionalismul şi dăruirea echipelor medicale, au făcut posibil ca, prin transplant, alţi trei oameni să primească o nouă şansă la viaţă.

În vâltoarea panicii create de pandemia COVID-19, gestul de omenie al familiei şi efortul echipelor medicale ne fac încrezători în triumful vieţii şi ne obligă să fim profund recunoscători faţă de toţi cei care se luptă pentru viaţa semenilor lor. Transmitem sincere condoleanţe familiei donatoarei şi ne înclinăm cu profund respect în faţa deciziei pe care au avut puterea să o ia într-unul din cele mai grele momente din viaţă”, au precizat reprezentanţii ANT.

Lasa un comentariu