Admitere la Universitatea de Medicină: Nu se mai ține cont de media de la Bacalaureat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a decis ca la admiterea din acest an să nu se mai țină cont de media obținută la Bacalaureat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al universității, Ivona Burduja, candidații vor susține doar un test grilă.

Ivona BurdujaS-a eliminat această medie de la Bacalaureat din calculul mediei finale la concursul de admitere, pentru că în ultimii ani ponderea era oarecum nesemnificativă, de doar 10 % și s-a considerat astfel că testul grilă rămâne cea mai obiectivă și relevantă cale de verificare a cunoștințelor candidaților. Candidații au la dispoziție platforma universității pentru a-și depune online dosarul de candidatură. Platforma a fost deschisă începând cu 1 iunie vor putea să depună dosarele de candidatură până duminică 17 iulie urmând ca testul grilă să fie pe 24 iulie, o săptămână mai târziu.

În acest an sunt pregătite 820 de locuri cu finanțare de la bugetul de stat și 533 „cu taxă”. Dosarele se depun doar în sistem „on line”.

Ivona Burduja820 de locuri fără taxă și 533 de locuri cu taxe în lei, la acestea adăugându-se 635 de locuri pe cont propriu valutar, cu taxă în valută, care au un examen de admitere separat pentru mediul internațional. Discutăm acum despre admiterea care va avea loc în data de 24 iulie. Cele mai multe locuri sunt la specializarea medicină, 325 fără taxă și 192 de locuri cu taxă, celelalte urmând gradual un trend descendent ca număr de locuri. 

Pentru românii de pretutindeni sunt rezervate 58 de locuri.

(Sursa: Radioiasi.ro

Lasa un comentariu