Adi Cristi a câştigat şefia Casei de Cultură „Mihai Ursachi“

Adi Cristi s-a „titularizat“ pe post: acesta a câştigat concursul pentru şefia Casei de Cultură „Mihai Ursachi“. Scriitorul a avut un punctaj final de 9,91: 9,83 la evaluarea proiectului de management şi 10 la proba interviului.

Adi Cristi se află la conducerea instituţiei din subordinea municipalităţii de peste 7 ani, fiind instalat în funcţie de fostul primar Gheorghe Nichita. Noul mandat al acestuia va fi de 3 ani.

Printre condiţiile de înscriere la concurs s-au numărat criterii precum studii superioare, experienţă relevantă în domeniul cultural (minimum 5 ani) şi experienţă în funcţii de conducere (minimum 1 an, scrie ziaruldeiasi.ro.

Amintim că, în acest an, va demara un proiect de extindere la Casa de Cultură. Studiul de fezabilitate a fost aprobat deja de Consiliul Local (CL), iar investiţia este estimată la 11,7 milioane lei. Pentru acest an a fost alocată o sumă de 500.000 lei în bugetul local.

Principalele lucrări vizează extinderea spaţiilor de expunere, refuncţionalizarea sălii de spectacole (va deveni sală multifuncţională care va găzdui inclusiv spectacole de teatru), realizarea unui amfiteatru al artelor, amenajarea de birouri pentru conducerea instituţiei, reamenajarea terasei de la ultimul nivel pentru evenimente culturale cu acces din interior şi diverse funcţiuni anexe (depozite, grupuri sanitare, cabine actori etc.).

Lasa un comentariu