25 de mașini de lux scoase la licitație în Elveția

Elvețienii au scos la licitație 25 de bolizi aparținând lui Teodoro Nguema Obiang Mangue, vicepreședintele Guineei Ecuatoriale și fiul dictatorului Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, relatează The Guardian.

Bolizii – 7 mașini Ferrari, 3 mașini Lamborghini, 5 mașini Bentley, un Maserati și un McLaren sunt estimate la 18,7 milioane de dolari de casa de licitaţii Bonhams.

Cele mai scumpe mașini sunt un Lamborghini Veneno Roadster, estimat la 5 milioane de euro, un Ferrari – estimat la 2.3-2.5 milioane de euro și un Koenigsegg One:1, estimat la 2 milioane de euro.

Au fost confiscate de justiția elvețiană după ce Teodoro Nguema Obiang Mangue a fost găsit vinovat de infracțiuni financiare. Codul penal elvețian permite renunțarea la acuzații dacă acuzatul oferă compensație pentru daunele produse.

Pe lângă mașinile confiscate, Guineea Ecuatorială s-a oferit să plătească Genevei 1,3 milioane de franci elvețieni costurile de judecată. Teodorin Obiang are o reputaţie pentru un stil de viaţă playboy şi a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice în Europa

Lasa un comentariu