Zeci de noi cazuri de COVID-19 sporesc cifra îmbolnăvirilor la Vaslui

Zeci de noi cazuri de COVID-19 sporesc cifra îmbolnăvirilor la Vaslui, iar acest lucru este pus inclusiv pe seama faptului că mulţi asimptomatici, izolaţi la domiciliu, nu respectă regula că le este interzis să iasă în spatiul public.

La nivelul judeţului Vaslui, numărul total al infecţiilor cu noul coronavirus a trecut de 4.500, iar zilnic în ultimele săptămâni se înregistrează zeci de noi cazuri.

De pildă, ieri datele prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui arătau că alte 80 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de ore, scrie radioiasi.ro.

Cauzele care duc la înmulţirea numărului de îmbolnăviri ţin în principal de nerespectarea regulilor sanitare, respectiv purtarea măştii de protecţie, distanţarea fizică şi spălarea temeinică a mâinilor.

Se mai poate adăuga, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, şi faptul că unele persoane aflate în izolare la domiciliu, deşi confirmate pozitiv, ies în spaţiul public, încălcând cu bună ştiinţă măsura izolării. De cele mai multe ori, vecinii sau cunoscuţii sunt cei care alertează autorităţile în asemenea cazuri.

Lasa un comentariu