VIDEO. Bătaie între eleve, la un liceu din Botoșani. Imagini cu puternic impact emoțional

Măsuri disciplinare severe le așteaptă pe cele două fete de clasa a IX-a care au luat luni la bătaie o colegă de clasă. Chiar dacă exmatricularea nu poate fi luată în calcul, acestea ar putea să fie mutate la o altă clasă, iar nota la purtare le-ar putea fi, de asemenea, scăzută.

Anunțul a fost făcut miercuri de Gabriel Hîrtie, inspectorul școlar general al județului Botoșani, care a declarat că situația de la Liceul „Alexandru Vlahuță” din comuna botoșăneană Șendriceni este în prezent cercetată și se vor lua măsuri în cauză, scrie realitatea.net.

„Acest gen de incidente știrbesc învățământul botoșănean. Este regretabil faptul că restul copiilor, în loc să aplaneze situația, au flimat”, a spus Hîrtie, menționând că a fost vorba despre un conflict spontan. Potrivit reprezentantului ISJ Botoșani, cele două fetele nu se află la prima abatere, acestea fiind incluse deja în programe de consiliere. Hîrtie atrage însă atenția că „măsurile școlii trebuie susținute și de familie”.

Întrebat care sunt măsurile de protecție în unitatea de învățământ unde a avaut loc incidental, Hîrtie a răspuns că există pază în curtea școlii și serviciu pe școală realizat de cadrele didactice.

Două fete de clasa a IX-a s-au luat la bătaie, luni, în sala de clasă, în timp ce colegii lor stăteau pe margine și le încurajau să se lovească. Mai mult decât atât, ei au filmat toată scena și au postat pe rețelele de socializare. Una dintre eleve a leșinat din cauza loviturilor.

Poliția anchetează și ea acest caz.

Lasa un comentariu