Un profesor din Botoșani cere demisia ministrului Educației: „Habar nu aveți pe ce lume trăiți!”

O profesoară din municipiul Botoșani și-a manifestat revolta cu privire modul în care ministrul Educației, Monica Anisie, gestionează începutul noului an școlar. Este vorba despre Florentina Dănila, care predă în cadrul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”, relatează știri.botosani.ro

Aceasta solicită demisia ministrului, precizând că responsabilitatea este pasată pe umerii dascălilor.

„Doamna Ministru, dați-vă DEMISIA urgent! Urgent!!! Habar nu aveți pe ce lume trăiți! Veniți și dați sfaturi aiurite și vă deranjează când oamenii vă pun întrebări punctuale. Ați lăsat toată răspunderea pe umerii noștri și veniți foarte veselă la TV și ne dați lecții! Habar nu aveți ce vorbiți! Dați sfaturi aiurite! Mai ales cele referitoare la copiii mici!”, a scris Florentina Dănilă pe Facebook.

„Clasele nu trebuie împărțite neapărat în două. Aici vorbim despre o analiză a spațiului. Inițial, regula a fost ca distanța între elevi să fie de 2 metri, față-spate-lateral, însă acum, Organizația Mondială a Sănătății prevede o distanțare fizică de numai un metru. Deci, dacă spațiul clasei respective permite să fie prezenți fizic mai mulți elevi decât 15, cu distanțare de un metru sau cu separatoare, rămâne decizia la nivel de unitate de învățământ”, a explicat Monica Anisie.

Ministrul educației, Monica Anisie, a mai spus marți seara la Digi24 că în cazul în care o școală adoptă sistemul hibrid – învățământ clasic în combinație cu școală online – copiii care stau acasă vor urmări live, pe platforme, orele pe care colegii lor le desfășoară cu profesorul la clasă, astfel că profesorul nu va trebui să țină ora de două ori, și pentru cei de la clasă, și pentru cei din online.

Lasa un comentariu