Trei focare noi de COVID-19 descoperite de DSP

Trei focare noi de COVID-19 au fost descoperite de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ în ultimele zile, potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea instituţiei.

În Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roman, în contextul necesităţii internării unui beneficiar în altă unitate şi a monitorizării periodice, a fost depistat, în 14 august, un caz COVID-19 pozitiv.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost testaţi 47 de elevi şi 17 salariaţi iar în data de 20 iulie au fost confirmaţi COVID-19 pozitivi alţi 25 de elevi şi un salariat. Un elev şi salariatul au fost internaţi în spital iar ceilalţi copii sunt izolaţi în centru şi sunt monitorizaţi de către personalul medical al centrului.

A fost dispusă carantinarea unităţii, începând cu 21 august, cu gruparea beneficiarilor pe negativi/pozitivi şi organizarea personalului în ture de 14 zile la serviciu şi 14 zile la domiciliu. A fost efectuată dezinfecţia spaţiului şi au fost refăcute stocurile de echipamente de protecţie şi materiale sanitare‘, a declarat directorul DSP Neamţ, Radu Firăstrău.

La cabana Dochia, din masivul Ceahlău, a fost depistat, în data de 13 august, un alt focar de COVID-19, fiind infectaţi 6 cabanieri. Alţi 6 angajaţi au testele negative.

Cele 6 persoane au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ iar cabana a fost închisă pentru 24 ore şi a fost efectuată dezinfecţia generală, atât la locaţie cât şi la autoturisme.

Pentru continuarea activităţii au fost aduşi alţi 8 angajaţi.

Al treilea focar de COVID-19 a fost descoperit în cadrul unei firme de construcţii cu puncte de lucru şi în alte judeţe. Aici au fost depistaţi 25 de angajaţi pozitivi, care au fost internaţi în spital.

Pentru alţi 7 salariaţi, testaţi negativ COVID-19, a fost instituită carantina la o adresă declarată de aceştia.

În prezent, 305 de persoane confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 sunt internate în cele două spitale suport din judeţul Neamţ.

Dintre acestea, 8 persoane sunt internate la ATI.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ sunt internaţi 63 de suspecţi.

În judeţul Neamţ, de la începutul pandemiei au fost înregistraţi 1.909 bolnavi de COVID-19, din care 74 au decedat. 

Lasa un comentariu