Ghinion pentru o elevă din Suceava. A picat BAC-ul cu 10 la matematică și la logică.

A picat BAC-ul cu 10 la matematică și la logică. Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava a fost la un pas de promovabilitate de 100%, la Bacalaureat 2022. Dintre cei 243 de absolvenți, o singură elevă a picat examenul deși a luat 10 la matematică și la logică.

Adolescenta a obținut nota 4,45 la limba română, , iar media generală a fost 8,15. Pentru a promova examenul de bacalaureat este necesar ca la fiecare probă, candidatul să obțină nota minimă 5. 

Din cauza emoțiilor și a stresului, tinerei i s-a făcut rău, astfel încât examenul la limba română a durat pentru ea mai puțin de jumătate de oră, potrivit sursei citate.

Cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani la BAC

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2022 este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani. Notele obținute de elevi la Bac au fost afișate luni, 27 iunie, potrivit calendarului examenului.

Judeţul din top este Clujul, cu 85,1% promovabilitate, iar pe ultimul loc este Ilfovul, cu 47%. În rural s-a înregistrat o rată de promovare de 69,2%, iar în urban, de 82,7%, comparaţia fiind pentru promoţia curentă. 162 de candidați au obținut media 10. În București rata de promovare este de 77,4%, a precizat ministrul Educației.
Sursa: Observator

Lasa un comentariu