Strigat de ajutor:doi frati vor sa fie scosi din mediul familial

DIICOT a fost sesizată de Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui în cazul celor doi minori de 11 şi respectiv 13 ani din localitatea Banca, după ce au fugit de acasă, deoarece în cazul lor există suspiciune de exploatare prin muncă. 

Cei doi minori au fost găsiţi după 6 zile de căutări, hoinărind pe un câmp.

Ei le-au spus poliţiştilor şi asistenţilor sociali că doresc să fie scoşi din familie, deoarece erau puşi la munci grele, erau bătuţi şi nu erau trimişi la şcoală.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă: Astăzi a fost transmisă către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimanilitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Vaslui – o adresă prin care se aduce în atenţie cazul celor doi fraţi în care se susţine că au fost determinaţi prin constrângere la muncă. Au fost traumatizaţi prin agresiune, episoade de violenţă domestică, prin neglijarea anumitor nevoi de ocrotire, de supraveghere. Din punctul de vedere al instituţiei noastre care promovează protecţia drepturilor copilului noi ne vom adresa instanţei în vederea decăderii acestora din exerciţiul drepturilor părinteşti, iar pe partea penală a infracţionalităţii privind exploatarea prin muncă se va ocupa organul competent.

sursa radioiasi.ro

Lasa un comentariu