Soția medicului erou de la Piatra Neamț: Mi-a spus, înainte de a se sui în Ambulanță, că el este bine, ceilalți au ars

Alina Denciu, soția medicului Cătălin Denciu, de la Spitalul din Piatra Neamț, care a suferit numeroase arsuri în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții din secția ATI cuprinsă de flăcări, a povestit la Digi24 că, atunci când au reușit să vorbească la telefon, imediat după incendiul de la Terapie Intensivă, doctorul i-a spus că el e bine, ceilalți au ars.

  • „O tragedie. Am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau, și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în Ambulanță. Și era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat, atât că el spunea: ”Eu sunt bine, ceilalți ardeau”. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse.
  • Soțul meu a lucrat timp de un an de zile la Spitalul Saint-Luc din Bruxelles, la Anestezie. Și el mi-a spus că: vreau să rămân să practic această meserie să ajut românii, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine.
  • (Despre decizia autorităților române de a-l transporta în străinătate) Eu zic că este șansa lui. Asta am discutat cu toti colegii, și de specialitatea de Plastică și ceilalți. Trebuia musai să i se acorde șansa maximală, e suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă.
  • El era un om care își făcea treaba. Nu stătea să comenteze… Era un om corect și spera la corectitudine și din partea celorlalți. Nu știu dacă eu ar trebui să-l caracterizez… când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Și cred că ar trebui întrebați pacienții pe care i-a tratat, și care îmi trimit mesaje peste mesaje de încurajare. Sper să fie bine.” – a spus Alina Denciu pentru Digi24.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit sâmbătă la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, a fost transferat duminică la un spital din Belgia, notează hotnews.ro.

El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Lasa un comentariu