Şcoala din satul Ghermăneşti se află la jumătatea lucrărilor de modernizare

În aproximativ două săptămâni începe şcoala şi multe unităţi de învăţământ sunt în plin proces de modernizare.

Ca şi în anii trecuţi, autorităţile fac eforturi să remedieze o serie de deficienţe.

Şi în Vaslui s-au făcut investiţii.

Şcoala din satul Ghermăneşti, comuna Drânceni, care are 306 elevi, se află la jumătatea lucrărilor de modernizare, deşi mai sunt aproape trei săptămâni până la începerea anului şcolar. Situaţia, spun reprezentanţii primăriei, a fost generată de epidemia cu noul coronavirus, dar şi de întârzierea unor plăţi către firma care realizează proiectul, scrie radioiasi.ro.

Gelu Pecheanu, administratorul public al comunei Drânceni: Suntem la jumătatea lucrărilor efectuate. Din cauza pandemiei ăsteia sunt lucrări de făcut, de montat uşile, centrala, pardoselile. Sunt lucrări de cinci ani, nu pot să intre copiii în şcoală. În situaţia asta, nu ştim unde să ducem 300 şi ceva de copii. Nu este utilizabil, că este în construcţie.

De asemenea, termenul de efectuare a lucrărilor a fost prelungit, spun reprezentanţii primăriei şi după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a cerut modificarea proiectului iniţial prin realizarea unui lift.

Gelu Pecheanu: S-a mărit cota noastră de cofinanţare, doarece ISU ne-a obligat să montăm lift şi trebuie să facem un corp special pentru lifturi cu scară interioară, adică nu e chiar aşa de simplu. Singura posibilitate e ca la Drânceni să înceapă şcoala la 1 noiembrie.

De la nivelul Inspectoratului Şcolar Vaslui, însă, reprezentanţii instituţiei au spus că vor găsi soluţii pentru fiecare caz în parte, în aşa fel încât toţi elevii să înceapă cursurile în acelaşi timp. 

Lasa un comentariu