Oraşul-staţiune Slănic Moldova se află într-o situaţie financiară foarte dificilă, a declarat primarul localităţii

Oraşul-staţiune Slănic Moldova, din judeţul Bacău, se află într-o situaţie financiară foarte dificilă, a declarat primarul localităţii, Gheorghe Baciu.

În luna octombrie, primăria a găsit cu greu banii pentru salariile celor 38 de angajaţi, pe care le-a dat, de altfel, cu câteva zile întârziere. Probleme au fost şi în lunile anterioare, iar edilul solicită un ajutor financiar imediat de la Guvern şi de la Consiliul Judeţean.

Oraşul Slănic Moldova este singura localitate din judeţul Bacău care nu a primit bani la recenta rectificare de buget dată de Guvern, mai susţine primarul Gheorghe Baciu:

Primăria Slănic Moldova a primit în luna decembrie un ajutor de la Guvern de 1,4 milioane lei pentru arierate şi pentru echilibrare bugetară. Însă din cauza lipsei de rezultate din turism, staţiunea nu reuşeşte să-şi acopere costurile de întreţinere.

În replică, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a precizat că nu s-a depus niciun proiect pentru a obține finanțare de la guvern.

De asemenea, Sorin Brașoveanu susține că situaţia financiară dificilă în care se află oraşul-staţiune Slănic Moldova este cauzată de proasta gestionare a bugetului local.

Lasa un comentariu