O dispariţie care ascundea o dramă: Copil fugit de acasă de teama bătăilor pe care le primea de la tatăl său

A fugit de acasă din cauza bătăilor pe care le primea de la tatăl său. Vorbim despre un copil de 10 ani din comuna nemţeană Bârgăuani. La o zi de la dispariţie, mama a anunţat poliţia.

Zeci de oameni au căutat băiatul o noapte în treagă şi, într-un final, l-au găsit ascuns într-o capiţă de fân din curtea bunicilor. Copilul a fost preluat de Direcţia Pentru Protecţia Copilului, iar poliţiştii au deschis un doasr penal pentru infracţiunile de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie, scrie observatornews.ro.

A fugit de acasă din cauza bătăilor pe care le primea de la tatăl său. Vorbim despre un copil de 10 ani din comuna nemţeană Bârgăuani. La o zi de la dispariţie, mama a anunţat poliţia.

Ascuns în grajdul bunicilor

Zeci de oameni au căutat băiatul o noapte în treagă şi, într-un final, l-au găsit ascuns într-o capiţă de fân din curtea bunicilor. Copilul a fost preluat de Direcţia Pentru Protecţia Copilului, iar poliţiştii au deschis un doasr penal pentru infracţiunile de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie.

Băiatul de 10 ani a plecat de acasă miercuri şi nu s-a mai întors. A doua zi, mama a anunţat poliţia. După ore de căutări, copilul a fost găsit de voluntari într-un grajd din curtea bunicilor, ascuns în fân.

Tatăl băiatului recunoaşte că l-a bătut. Motivul? Copilul ar fi fost la un pas să dea foc grajdului.

Luat de reprezentanţii Protecţiei Copilului

Băiatul a fost luat în regim de urgenţă de reprezentanţii Protecţiei Copilului.

Magda Vasilache purtător de cuvânt DGASPC: „S-a decis instituirea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă, copilul ajungând într-un centru al Direcţiei pentru Protecţa Copilului Neamţ. În maximum cinci zile, instituţia noastră va trebui să propună înlocuirea măsurii în regim de urgenţă cu altă măsură, în speţă fiind vorba despre plasamentul familial, plasamentul la asistent maternal sau palsamentul într-un centru rezideţial”.

Şi poliţiştii anchetează cazul.

Dimitrie Mocanu, purtător de cuvânt IJP Neamţ: „În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de relel tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie”.

Familia mai are încă patru fete, cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani. Direcţia Pentru Protecţia Copilului va face o evalaure şi va stabili dacă şi acestea vor fi scoase din familie.

Lasa un comentariu