Isterie la Bacău, sute de elevi daţi afară din căminul liceului ca să le facă loc suspecţilor de coronavirus

Haos şi isterie, seara trecută, în centrul Bacăului, după ce autorităţile locale au decis să transforme căminul Colegiulului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu Karpen în centru de carantină pentru suspecții de coronavirus.

Aseară, sute de elevi cazaţi în cămin au fost scoşi cu bagaje din căminul liceului, clădirea urmând să devină centru de carantină pentru oamenii care vin din zonele afectate de coronavirus ale Italiei şi ajung pe aeroportul din oraş.

Evacuarea s-a făcut fără ca părinţii elevilor să fi fost informaţi oficial, astfel că oamenii şi-au strigat nemulţumirile chiar la Prefectură, scrie observator.tv.

„Nu poţi să scoţi 260 de copii din cămin fără prezenţa părintelui. Copiii sunt minori, sunt cu sacii şi cu valizele după dânşii, la ora asta…”, spune revoltat un părinte.

O parte dintre elevii evacuaţi au mers la colegii, prietenii şi rudele din Bacău, iar alţii au fost cazați la căminul Colegiului Ferdinand. Revolta cea mai mare este a părinților care au copiii la grădinița ce funcţionează la parterul unităţii de cazare şi care au fost anunţaţi că se va închide pe perioadă nedeterminată. Cei din gimnaziu şi din liceu vor veni însă astăzi la cursuri.

„Sper să fie doar o glumă proastă!”

Unul dintre elevii care stau în cămin a scris că pentru unii situația este foarte dificilă, mai ales pentru cei din Republica Moldova.

„Locuiesc de 3 ani în acel cămin, deci pur și simplu mi se pare extrem de proasta decizia, cum sa dai ordin sa plece aproape 300 de copii pana la ora 22:00, mi-e mila de frații de peste Prut care care nu știu ce sa facă, nu știu unde sa se ducă. Unii profesori au fost sufletiști și i-au luat la ei acasa!

Deci sper sa fie doar o gluma proasta și sa revină totul la normal! Da, zeci de părinți sunt acum la poarta liceului și sunt extrem de revoltați și îngrijorați. Acum ce fac draga Prefectură? Naveta 50 de km?”, a declarat pentru zdbc.ro Robert Onițoiu, elev al colegiului.

Căminul Colegiului N.V. Karpen a fost ales după ce s-a stabilit că e singura locaţie din Bacău care corespunde normelor legale. Prefectul a promis părinţilor că va căuta altă soluţie.

Prefectul Liviu Miroșeanu le-a promis părinților revoltați că marți dimineață, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se va căuta o alternativă de plasare în carantină, eventual în afara orașului.

Lasa un comentariu