Incendiu la cea mai mare fabrica din Botosani

dav

Aproape 100 de pompieri, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, medici şi asistenţi medicali, pompieri voluntari, dar şi specialişti ai instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă au participat, marţi, la un amplu exerciţiu organizat pe platforma industrială a municipiului Botoşani, în perimetrul fostelor Uzine Textile Moldova, la cea mai mare fabrică de confecţii din judeţ.

Potrivit scenariului pus în practică de specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în interiorul unei fabrici de textile s-a produs un incendiu de amploare, mai multe persoane fiind rănite. Au fost simulate acţiuni de căutare- salvare a unor persoane cu arsuri, traumatisme şi intoxicate cu fum, precum şi de acordare a asistenţei medicale şi a asistenţei psihologice.

Totodată, în cadrul simulărilor a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie.

Potrivit inspectorului şef al ISU, colonelul Cristian Amarandei, exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc, precum şi modul în care este realizat fluxul informaţional decizional.

‘Este o pregătire pentru o situaţie reală. Luăm în calcul varianta cea mai defavorabilă în ceea ce priveşte numărul de resurse ce trebuie alocate şi, de asemenea, capabilităţile care trebuie mobilizate la o asemenea situaţie de urgenţă’, a afirmat Amarandei.

La exerciţiu au fost prezenţi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Constantin Şlincu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi.

sursa radioiasi.ro

Lasa un comentariu