În oraşul Murgeni au reizbucnit conflictele dintre două clanuri de rromi, cunoscute pentru violenţa lor

În oraşul Murgeni, din judeţul Vaslui, au reizbucnit conflictele dintre două clanuri de rromi, cunoscute pentru violenţa lor.

La începutul lunii iunie, pe străzile din oraş s-a instaurat panica, după ce un individ a intrat cu autovehiculul într-un grup de persoane, din cauza nerespectării unei decizii a staborului privind reparaţia unei maşini distruse.

Aseară, episodul s-a repetat, iar doi barbaţi au fost călcaţi cu maşina de rivali, supăraţi că nu renunţă la acţiunea în instanţă, scrie radioiasi.ro.

Mai mult, zeci de persoane dintr-unul din clanuri au atacat cu furci, topoare şi pietre, au spart geamurile caselor şi au distrus maşina unui martor, terorizând localnicii.

Zeci de echipaje de poliţie, jandarmi şi politişti locali au restabilit ordinea şi au rămas în zonă toată noaptea pentru a preveni alte răfuieli.

Doi bărbaţi au ajuns la spital, iar oamenii legii au deschis dosar penal pentru distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, după cum declară purtătorul de cuvant al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Lasa un comentariu