Grenadă în stare perfectă de funcţionare, descoperită în grădina unei familii din Guranda

O grenadă defensivă de mână, care datează cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperită într-o gospodărie din localitatea Guranda din judeţul Botoşani, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, muniţia a fost găsită în timpul unor lucrări agricole pe care proprietarul le efectua în grădină. Pirotehniştii ajunşi la faţa locului au constatat că grenada este în perfectă stare de funcţionare.

Solicitaţi să intervină, pirotehnicienii din cadrul ISU au constatat că este vorba de o grenadă de mână defensivă, rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. Misiunea a prezentat un risc crescut întrucât muniţia era în perfectă stare de funcţionare şi avea focosul secţionat‘, a afirmat Lupu.

Grenada a fost ridicată şi transportată în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară, scrie agerpres.ro.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi şi să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Lasa un comentariu