Fermierii botoşăneni îşi vor putea vinde produsele în patru rulote mobile

În oraşul Botoşani, fermierii îşi pot vinde produsele în patru rulote mobile, amplasate în diferite zone ale localităţii. Cei interesaţi îşi vor putea procura de aici inclusiv miei pentru masa de Paşte.

Fermierii vor putea să îşi valorifice marfa în cartierele din Botoşani în deplină siguranţă alimentară. Asociaţia Crescătorilor de Ovine Moldoovis care are peste 200 de membri a cumpărat patru rulote mobile dotate cu instalaţii frigorifice şi autorizate sanitar veterinar exact pentru acest scop.

Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei: În primul rând, promovarea produselor locale botoşănene pentru că e vorba de noi. În al doilea rând, este un prim pas să fim cât mai aproape de cumpărători. Ne-am dorit-o încă din anii 2014, nu s-a concretizat atunci.

Piaţa volantă „Mănâncă româneşte” a fost inaugurată ieri în centrul oraşului, pe pietonalul Transilvaniei. Până după sărbătorile pascale botoşănenii au posibilitatea să îşi cumpere caş, brânză, lapte, ouă, miere de albine şi preparate din carne direct la producătorii din judeţul Botoşani. Tot aici a fost amenajat şi un stand cu miei vii pentru ca botoşănenii să îşi poată alege exemplarul pe care şi-l doresc pentru masa de Paşte.

Ionică NechiforAceste rulote sunt în beneficiul producătorului local şi în avantajul cumpărătorului, pentru că doar aşa putem să demonstrăm că produsele noastre sunt naturale şi – de ce nu? – putem vorbi de o competiţie, dacă îi putem spune aşa, o alternativă la supermarketuri.

După sărbători aceaste tarabe mobile să vor afla mai aproape de consumatori, adică în diferite zone din municipiul Botoşani şi chiar în alte oraşe din judeţ.

Lasa un comentariu