Dosare penale pentru violenţă domestică

Baietelul de 10 ani gasit de membrii Rescue 4X4 din Suceava, Iasi si Neamt intr-un pod cu fan si cele 4 surori ale sale, cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, au ajuns in grija statului.

Si mama va rămâne într-o locuință protejată și va beneficia de serviciile specifice.

Tatal care a intrat în atenția opiniei publice după ce și-a bătut fiul cu furtunul, iar copilul a fugit de acasă, are 2 dosare penale pentru violență în familie, scrie radioiasi.ro.

După ce minorul a fost găsit tremurand de frig si flamand, DGASPC Neamț a preluat copilul în regim de urgență fiind dus într-un centru rezidențial. Ulterior, măsura plasamentului în regim de urgență a fost înlocuită cu plasamentul la asistent maternal, dosarul fiind înaintat instanței de judecată specializate. Până când instanța se va pronunța, copilul va rămâne într-un centru al Direcției.

Pentru fetițe s-a propus instituirea măsurii de protecție plasament la asistent maternal, acestea urmând a fi preluate de 2 asistenți maternali. Mama va rămâne în locuința protejată și va beneficia de serviciile specifice : adăpost, hrană, consiliere psihologică, consiliere socio-profesională în vederea găsirii unui loc de muncă dacă își dorește și este aptă să desfășoare activități lucrative.

Vineri, 19 februarie, ca urmare a deselor acte de violență domestică la care era supusă mama, după preluarea băiatului de către Directie, s-a decis scoaterea din familie în regim de urgență atât a mamei cât și a celor 4 fetite, fiind duse într-o locuință protejată ce aparține DGASPC Neamț și care este destinată victimelor violențelor domestice.

Lasa un comentariu