Doi bărbaţi au fost reţinuţi de DIICOT pentru trafic de minori, proxenetism şi deţinere de droguri de risc

Doi bărbaţi, în vârstă de 32, respectiv 40 de ani, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Bacău pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, ancheta a stabilit că, în perioada aprilie – mai 2020, inculpaţii au recrutat două minore în vârstă de 16 ani, respectiv 17 ani, pe care, prin constrângere fizică şi psihică, le-a transportat şi adăpostit în vederea practicării prostituţiei în folosul acestora într-un regim restrictiv de libertate, însuşindu-şi în integralitate veniturile rezultate din activitatea infracţională.

‘S-a reţinut faptul că, cele două minore au practicat prostituţia în municipiile Bacău şi Oneşti, fiind adăpostite succesiv, mai întâi în apartamente închiriate în regim hotelier, iar mai apoi într-un stabiliment care pune la dispoziţie facilităţi de cazare cu circuit deschis. În această perioadă, minorele au fost determinate să-şi ofere serviciile sexuale, fiind plasate într-un regim de exploatare ce a presupus interdicţia de a comunica cu rudele, impunerea unui program de activitate epuizant, restrângerea libertăţii de mişcare şi acapararea tuturor veniturilor obţinute din practicarea prostituţiei’, se arată în comunicatul DIICOT.

În urma cercetărilor efectuate a mai reieşit faptul că începând cu ultima decadă a lunii octombrie şi până pe 15 decembrie 2020, unul dintre inculpaţi a determinat o altă persoană de sex feminin să practice prostituţia în folosul său, totodată, înlesnind activităţile acesteia.

Procurorii şi poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat, joi, două percheziţii domiciliare ocazie cu care, la unul din inculpaţi fost identificată şi ridicată, în vederea continuării cercetărilor, o cantitate de cannabis, scrie agerpres.ro.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi, ieri, Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum şi de toate drepturile şi măsurile de protecţie prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Jandarmi Bacău.

Lasa un comentariu