CJ Neamţ a alocat 3 milioane lei Spitalului Judeţean, pentru aparatură de testare şi tratare Covid-19 şi angajări de personal

Plenul Consiliului Judeţean Neamţ a aprobat, în şedinţa extraordinară de miercuri, rectificarea bugetară şi alocarea sumei de 3 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Conducerea spitalului va achiziţiona în regim de urgenţă aparatură medicală şi echipamente necesare analizelor de depistare a virusului Covid-19, scrie agerpres.ro.

Concret, vor fi cumpărate un aparat real-time pentru teste de coronavirus, 4 ventilatoare, 8 monitoare de funcţii, 8 paturi ATI.

Totodată a fost suplimentată suma pentru medicamente de la 300.000 la 800.000 lei iar pentru dezinfectanţi au fost alocaţi 900.000 lei.

Vor fi achiziţionate şi 2 izolete şi 50 de filtre pentru pacienţi, având în vedere că singura izoletă de la ISU Neamţ nu este funcţională.

Alţi 1,7 milioane lei sunt pentru cheltuieli de personal, astfel încât la spitalul judeţean să se poată face angajări, fără concurs, pentru maxim 6 luni.

‘Îi asigur pe nemţeni că noi, Consiliul Judeţean, vom pune la dispoziţie sume ori de câte ori va fi nevoie până reuşim să trecem de această nenorocire. Dacă va fi nevoie pe parcurs să suplimentăm sumele, vom convoca o nouă şedinţă. Dacă nu se poate face fizic şedinţa, o vom face on-line. Asigur cetăţenii judeţului că ne ocupăm să gestionăm problema şi că suntem responsabili’, a declarat, în şedinţă, preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

În judeţul Neamţ sunt confirmate până acum 5 cazuri de infectare cu coronavirus, câte unul la Roman şi Bicaz şi 3 la Piatra-Neamţ.

La Spitalul Judeţean Neamţ au fost reduse la jumătate internările de zi iar triajul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii se face într-un cort amplasat în curtea unităţii.

La Secţia de contagioase sunt pregătite 50 de paturi pentru suspecţii sau pacienţii cu virusul Covid-19.

Lasa un comentariu