Șofer dus cu mașina poliției pentru a scoate bani de la bancomat și a da șpagă. Alți doi polițiști au cerut produse lactate

Șofer dus cu mașina poliției pentru a scoate bani de la bancomat și a șpagă. Un polițist de Rutieră din Botoșania a fost reținut pentru luare de mită.

Acesta a oprit un șofer în trafic pentru o abatere rutieră. Întrucât șoferul nu ar fi avut niciun ban prin buzunar, ci doar cardul de debit, polițistul a fost de acord să-l ducă cu mașina de serviciu până la un bancomat.

Chiar dacă polițistul rutier putea să-i aplice un avertisment, el nu ar fi vrut să renunțe la șpagă, și atunci s-a căutat o modalitate de compromis. Acum, anchetatorii au solicitat imaginile surprinse de camera de supraveghere de la bancomatul cu pricina, pentru a vedea dacă polițistul apare în filmare. În plus, s-au solicitat și informațiile cu privire la suma retrasă, pentru a vedea dacă aceasta coincide cu șpaga oferită de șofer pentru a scăpa de sancțiune. 

Șofer dus cu mașina poliției pentru a scoate bani de la bancomat și a șpagă.
Șofer dus cu mașina poliției pentru a scoate bani de la bancomat și a da șpagă.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție continuă să administreze și alte probe obținute în timpul investigațiilor, iar dacă cercetările vor scoate la iveală fapte noi, ancheta va fi extinsă, scrie Monitorul de Botoșani.

Alți doi polițiști au cerut produse lactate

Într-un alt caz, probat de procurori și introdus în probatoriu, doi polițisti au cerut și au primit de la un șofer câte un pachet cu produse lactate, în valoare de 50-60 de lei.

16 foști și actuali polițiști din cadrul Serviciului Rutier Botoșani sunt acuzați de DNA că ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei și 100 euro de la mai mulți șoferi opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în perioada iunie-noiembrie 2020.

Lasa un comentariu