Salvați Copiii donează aparatură medicală Spitalului Județean Mavromati Botoșani. Investiții de 900.000 de euro pentru secția de Neonatologie

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani beneficiază de o donație Salvați Copiii de aparatură medicală în valoare totală de aproape 900.000 lei.

Aceasta constă în 41 de echipamente performante: două aparate de ventilație, șase monitoare, opt blendere de aer, o hotă filtrantă cu flux de aer laminar, șase lămpi de fototerapie, 15 injectomate, un kit complet de resuscitare neopuff, două aparate de ventilație CPAP – pentru a le asigura celor mici un tratament adecvat.

Dotarea are loc în cadrul proiectului „Șansă la viață pentru nou-născuții din Botoșani”, derulat de Organizația Salvați Copiii România, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani și Consiliul Județean Botoșani.

Finanțarea vine din partea Fundației Vodafone

Proiectul este finanțat de Fundația Vodafone România, prin Fondul Viață pentru Nou-Născuți. Fondul urmărește, la nivel național, creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale.

În ediția 2021-2022, pe lângă maternitatea din Botoșani, alte cinci secții de neonatologie și terapie intensivă neonatală de nivel I și II din țară au primit finanțare în valoare totală de 4.5 milioane lei.

10% dintre copii se nasc prematur

În maternitatea Mavromati au loc anual în jur de 2.600-2.800 de nașteri, dintre care aproximativ 10% premature și 10-15% nou-născuți eutrofici, care necesită îngrijiri speciale în Terapie Intensivă.

Din anul 2010, Organizația Salvați Copiii se implică în reducerea mortalității infantile, ajungând până acum în 102 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și Obstetrică-Ginecologie) din toate județele țării, cu peste 930 de echipamente vitale, investind peste 7.000.000 de euro.

Prin dotarea de la Maternitatea din Botoșani, Salvați Copiii își propune să contribuie la îmbunătățirea sănătății copiilor născuți prematur și a copiilor care necesită îngrijiri speciale în secția de neonatologie și terapie intensivă.

Sursa: Stirile ProTV

Lasa un comentariu