Basarabean prins cu permis de conducere fals, la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea Frontierei Stânca efectuează cercetări pe numele unui cetăţean al Republicii Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei B.V., cetăţean al Republicii Moldova, în vârstă de 27 de ani, pasager într-un autocar ce se îndrepta către Cehia.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra persoanei, polițiștii de frontieră descoperind în portofelul tânărului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, ce avea imprimată fotografia bărbatului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul de conducere  nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în anul 2019 a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice la volan, iar ca măsură complementară permisul de conducere i-a fost anulat. În consecinţă, prin intermediul unui conațional, bărbatul și-a  făcut rost de un permis de conducere fals pentru care a plătit suma de 100 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: Inspectoratul Teritorial Iași

Citește și Lucrări de reparaţii pe raza regionalelor Iaşi Timişoara şi Cluj-Napoca, în perioada septembrie – octombrie

O serie de lucrări de reparaţii la infrastructura feroviară vor avea loc, în perioada septembrie – octombrie 2021, pe raza regionalelor Timişoara, Iaşi şi Cluj-Napoca, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie pe calea ferată, prin ridicarea restricţiilor de viteză şi îmbunătăţirea gradului de confort, a anunţat, luni, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Lasa un comentariu