12 profesori din Neamț, condamnați la închisoare cu suspendare

12 profesori din Neamț, condamnați la închisoare. Aceştia sunt bănuiți că modificau note în catalog și nu notau absențele elevilor. Decizia nu este definitivă.

O profesoară a spus în instanță că lucrările și proiectele elevilor au fost deteriorate de șoareci.

Printr-o sentință pronunțată de Judecătoria Roman, 12 profesori de la Liceul „Ion Ionescu de la Brad” din județul Neamț au fost condamnați la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual în formă continuată. Aceştia au trecut în cataloage note fictive și nu au semnalat toate absențele unor elevi de la seral.

În dosar a mai fost condamnată și secretara liceului, care a semnat o cerere în numele unei eleve, relatează Mediafax.

Sentinţa nu este definitivă

Mărturiile profesorilor din timpul judecății sunt foarte asemănătoare. Cei mai mulți declarând că nu sunt vinovați. Ei spun că nu i-au notat pe elevi fără ca aceștia să fie prezenți la ore și că notele și absențele erau trecute inițial într-un carnet sau pe foi, iar mai apoi în catalog.

Singurul lucru care diferă de la un profesor la altul este metoda de evaluare. Profesoara de limbă engleză a spus că își asculta elevii, că le dădea teste și referate sau proiecte de echipă.

„Au existat situații în care absențele (..) din caietul personal nu mai erau trecute în catalog. Nu există în regulament obligația de a păstra testele. A păstrat o perioadă de timp într-un dulap lucrările și proiectele, dar acestea i-au fost deteriorate de șoareci. Inculpata și-a exprimat consimțământul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității în eventualitatea reținerii vinovăției.”, se arată în motivare.

Decizia magistraților de la Judecătoria Roman nu este definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel Bacău, unde cauza se judecă în continuare.

citeşte şi USLIP: 15.000 – 20.000 de profesori risca sa isi piarda locurile de munca

Lasa un comentariu