Un student de la Litere şi-a montat un cort în faţa Universităţii în semn de protest 

Un student de la Facultatea de Litere din Iaşi şi-a montat un cort în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” în semn de protest.

Studentul de la Litere care își pusese cortul în parcul de lângă Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost pus de paza instituției de învățământ superior să își strângă cortul. Conform declarației tânărului, a fost chemată și Poliția, iar în acest moment a părăsit parcul.

„Ministerul crede că lucrurile sunt mult mai simple, cât de cât ok, ministerul crede că universităţile trebuie să se conformeze şi să se descurce, în orice fel s-ar întâmpla asta. Din păcate, nu avem un comunicat sigur, nu ştim dacă vom încăpea toţi în cămine şi mai ales nu ştim nici măcar dacă vom încăpea în acelaşi spaţiu de studiu cu alte grupe care se presupune că vor studia ALTE materii în concomitent cu noi din cauza lipsei sălilor.

Totodată, asta nu înseamnă că părerea noastra nu contează şi mai ales că nu ne putem face auziţi. În cazul în care eu sau altcineva care se află în acelaşi impas nu va avea loc sau nu va fi cazat într-un loc dintr-un camin – din cauza deciziei forţate a Ministerului, îmi voi instala cortul în faţa facultăţii de Litere în semn de protest şi îmi voi desfăşura toate activităţile de acolo până când va aparea o soluţie verosimilă pentru toata lumea”, afirmă Theodor Gavril, student în anul al II-lea la Facultatea de Litere, pe grupul de Facebook al facultăţii.

Un student de la Litere şi-a montat un cort în faţa Universităţii în semn de protest 

Tânărul recunoaște că nu avea o autorizație în acest sens, dar nu renunță la acțiunea de protest. Theodor Gavril așteaptă în prezent ca Primăria Iași să îi aprobe cererea pentru realizarea unui protest în ziua de vineri, studentul afirmând că a primit numeroase semnale din partea colegilor săi că doresc să participe la acțiunea de protest.

Studentul de la Facultatea de Litere care ameninţa că îşi va monta un cort în faţa universităţii în semn de protest pentru începerea abruptă a cursurilor in format fizic şi-a pus astăzi planurile în pratică.

Sursa: ZDI

Lasa un comentariu