Un medic din București a decontat timp de trei ani peste 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate

Un medic din Bucureşti este cercetat pentru înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals, după ce a decontat timp de trei ani peste 400.000 de lei din bugetul asigurărilor de sănătate, fără să ofere vreo consultaţie.

Medicul transmitea lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor, iar prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, în perioada 2016 – 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, Buzău, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienţi, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

”Deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi”, arată IPJ Buzău, citat de Agerpres.

În cursul zilei de luni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului, au efectuat 4 percheziţii în Buzău, Bucureşti şi Pogoanele de unde au ridicat laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

Sursa: Antena3

Citește și Țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de est

Lasa un comentariu