Un ciclon format în Marea Neagra va lovi Romania

Un ciclon format în Marea Neagra va lovi Romania. Vom avea parte de furtuni puternice, temperaturi ridicate, grindina, vijelii și descărcări electrice.

“Este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, să fie cele mai afectate, mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri, de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitații care să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp și de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Un ciclon format în Marea Neagra va lovi Romania

Expertul climatolog Roxana Bojariu sustine ca, ciclonul este o masă de aer pe scară largă care se rotește în jurul unui centru puternic de presiune atmosferică scăzută.

“Fenomenul despre care vorbim pentru ca are sursa de alimentare vaporii de apă din Marea Neagra va lovi mai ales în estul tarii. Astfel de fenomene au o dinamica a lor extrem de complexa”, a spus Roxana Bojariu pentru Realitatea Plus.

În această noapte, in Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Maine aria ploilor va fi în extindere iar ANM va emite o noia atenționare.

Lasa un comentariu