Slujba de mâine, condusă de IPS Teofan alături de cunoscuţi ierarhi din România şi Moldova

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a finalizat pregătirile pentru slujba de mâine, joi, 14 octombrie, de ziua hramului Sfintei Paras­cheva. Tradiţional, slujba este condusă de către Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, care va fi însoţit pe scena amplasată în dreptul pietonalului Ştefan cel Mare de o parte dintre cei mai cunoscuţi ierarhi din România şi Republica Moldova

Pregătirile pentru slujba de mâine

Au fost făcute pregătiri speciale pentru ca accesul să fie limitat şi măsurile sanitare să fie respectate pe cât posibil. Invitaţii vor sta pe scaune aşezate distanţat pe pietonal, în faţa scenei, zona fiind împrejmuită cu garduri, iar jandarmii vor limita accesul după ocuparea integrală a locurilor. Vor fi amplasate şi ecrane pentru ca cei care nu au prins loc să poată vedea cât mai bine din zonele laterale. Slujba va fi transmisă şi pe două ecrane amplasate în zona rândului de pelerini, în curtea interioară unde şerpuieşte coridorul de garduri de peste un kilometru.

Puţin peste 50.000 de pelerini s-au închinat până acum la Iaşi la moaştele Sfintei Parascheva, în cursul zilei de ieri rândul fiind doar de câteva sute de metri, cu cel mult 250 de persoane în perioada cea mai aglomerată.

Mai multe citiți AICI.

Citește și Peste 17.500 de pelerini s-au închinat până acum la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

La Iaşi, peste 17.500 de pelerini s-au închinat până acum la raclele cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi Sfântului Gheorghe Pelerinul, amplasate în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, iar alte peste 1.000 de persoane stau la rând, spun organizatorii.

Jandarmeria anunţă că au existat situaţii în care unele persoane nevaccinate s-au deplasat în oraş, noaptea trecută, între orele 20:00 şi 5:00, deşi încălcau restricţiile de circulaţie impuse în contextul pandemiei.

Instituţia atrage atenţia că amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge la 2.500 de lei.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a cerut exceptarea pelerinilor de la interdicţia circulaţiei pe timp de noapte.

Lasa un comentariu