Raed Arafat: Omicron este mult mai contagioasă decât Delta, va ajunge și în România

Raed Arafat a declarat, vineri, că varianta Omicron a SARS-CoV-2 va ajunge şi în România şi că măsurile care se iau acum de către unele state sunt pentru a întârzia apariţia acestei tulpini, timp în care se analizează eficienţa vaccinurilor.

Raed Arafat a declarat la Digi24, vineri seară, că încep să apară primele informaţii despre Omicron şi că această tulpină va ajunge şi în România, în cele din urmă, aşa cum a ajuns şi tulpina Delta care acum este predominantă.

Fără discuţie, cum a ajuns tulpina Delta, aduceţi-vă aminte cum discutam de ea, tulpina Delta era departe, era în Anglia, în unele zone şi România nu o avea, totuşi, după vară este predominantă. Iar Omicron este mult mai contagioasă decât tulpina Delta şi la acest moment toate măsurile pe care le ia ţările lumii, în general, sunt măsuri de întârziere pentru mai multe motive: să o studiem mai bine, să înţelegem impactul ei, să vedem dacă are efect vaccinul asupra ei sau nu, să vedem ce măsuri putem să luăm din punct de vedere al îmbunătăţirii vaccinurilor, dacă actualele vaccinuri nu au efect. Deja încep să apară primele informaţii”, a declarat Arafat.

Arafat: Persoanele vaccinate nu fac formă gravă

Acesta a explicat că mai e nevoie de o săptămână sau două pentru a înţelege efectul vaccinului, în cazul acestei noi tulpini.

Pe baza primelor informaţii se nuanţează măsurile, ţările încep să nuanţeze măsurile pe care le-au luat şi ieri am avut o dezbatere cu un coleg din SUA, un pneumolog care eu zic că a fost foarte bună şi a explicat cum în SUA se lucrează pe această linie şi era de părerea pe care lucrăm şi noi, că mai e nevoie de ceva timp, o săptămână, două, până se va înţelege exact efectul vaccinului, gravitatea bolii asupra celor vaccinaţi, gravitatea bolii asupra celor nevaccinaţi. la acest moment pare că totui, persoanele vaccinate nu fac formă gravă. Nu ştim, însă toate aceste detalii în amănunt şi pe cifre mari. Aşteptăm detalii suplimentare”, a declarat Arafat.

Citește și Două persoane venite din Africa sunt suspecți de varianta Omicron

Lasa un comentariu