Ploile și furtunile au făcut ravagii în țară!

În Transilvania şi nordul Moldovei, ploile și furtunile au făcut ravagii. Aceste zone se află sub o avertizare cod portocaliu de fenomene meteo periculoase.

Viiturile, dar și vântul puternic au afectat mai multe localități din Alba şi Mureş. Zeci de gospodării au fost inundate, iar mai mulți copaci au căzut pe firele electrice, dar și pe locuințe.

Iar în județul Neamț o viitură puternică a măturat luni seară stațiunea Durău şi a blocat drumul spre oraşul Bicaz. În Alba, după dezastrul provocat de ape la Ocoliș și Roșia Montana, luni s-a dat alarma și în comuna Bistra.

Ploile și furtunile au făcut ravagii. Zona s-a aflat sub cod roșu de vreme rea

Zona s-a aflat sub cod roșu de vreme rea. În doar câteva minute, mai multe gospodării au fost acoperite de ape. Oameni și animale s-au trezit în mijlocul șuvoaielor. O femeie și doi copii au fost prinși de viitură. Pompierii au intervenit de urgență cu mai multe echipaje.

În Mureş, norii s-au rupt în localitățile Ernei, Icland și Dumbrăvioara. A fost vijelie în toată regula, spun martorii, care au urmărit neputincioși cum vântul pune copacii la pământ. Unul a căzut pe casa unei femei, iar vijelia a zburat țiglele de pe mai multe locuințe.

Lasa un comentariu