O femeie lovită și strânsă de gât de o lucrătoare vamală în PTF Siret

O femeie care se întorcea din Ucraina a avut o experiență terifiantă în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret.

În urmă cu aproximativ zece zile, suceveanca a avut surpriza să fie luată la întrebări de o angajată a Biroului Vamal Siret. Și nu a fost o întrevedere normală, ci una cu scântei, în care lucrătoarea vamală și-a etalat superioritatea.

Femeia care tocmai intrase în țară spune că a fost bruscată, fiind lovită și strânsă de gât, fără ca nici unul din colegii lucrătoarei vamale sau din Poliția de Frontieră să ia atitudine și să o oprească.

Între timp, suceveanca a depus o sesizare la Direcția Regională Vamală Iași, instituție care are în subordine Biroul Vamal Siret.

De asemenea, femeia a înaintat și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava și solicită ca Marina Stroici să fie trasă la răspundere.

Reprezentanții Poliției de Frontieră Suceava spun că ar fi existat o discuție între lucrătoarea vamală menționată și o persoană care venea din Ucraina, dar că nu s-ar fi ajuns la agresiune fizică.

Din informațiile pe care le deținem, Marina Stroici este o persoană care beneficiază de multă susținere în PTF Siret, așa încât nu este exclus ca vameșii care lucrau pe aceeași tură cu ea și polițiștii de frontieră aflați la muncă în seara în care a avut loc incidentul să fi închis ochii din prea multă ”colegialitate”.

Marina Stroici și-a încercat norocul în Poliție înainte de a ajunge lucrător vamal.

În cursul anului 2007 a fost angajată din sursă externă și a activat la Poliția Calafindești. În 2008, șeful direct a evaluat-o cu calificativul ”Bine”, ceea ce a stârnit nemulțumirea tinerei angajate. Aceasta a contestat calificativul, iar comisia care a analizat cererea a gratulat-o cu ”Nesatisfăcător”.

Ulterior, a contestat ultimul calificativ în instanță, iar un judecător a decis să mențină primul calificativ, respectiv ”Bine”. Scurta carieră în poliție a luat sfârșit pe 3 ianuarie 2009, când Marina Stroici și-a depus demisia. 

Sursa: Monitorul de Suceava

Citește și: Document fals procurat cu 1.600 de euro, descoperit la controlul de frontieră

Lasa un comentariu