Noi reguli! Școlile funcționează fizic în pandemie dacă sunt paturi în spitale

Autoritățile modifică din nou regulile privind funcționarea școlilor în pandemie. Ministerul Sănătății și cel al Educației au emis un ordin comun care leagă desfășurarea orelor cu prezență fizică de numărul de paturi COVID libere în fiecare județ.  

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila dau detalii despre aceste noi reguli într-o conferință de presă comună care a fost transmisă LIVE pe www.stirileprotv.ro.

CNSU a luat, joi, o nouă decizie în privința desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar. Elevii vor învăța doar online în județele unde sunt ocupate peste 75% dintre paturile destinate bolnavilor de Covid. Cursurile vor fi reluate numai după ce procentul scade sub 70%, la nivel județean.

În plus, orele cu prezență fizică vor fi suspendate timp ce 10 zile în clasele cu cel putin 3 cazuri de COVID. Deciziile au fost luate joi seară, de Comitetul National pentru Situatii de Urgență.

Regulile anterioare luau în calcul procentul profesorilor vaccinati la trecerea in online. Astfel, cursurile fizice se suspendau acolo unde se înregistrau peste 3 cazuri de Covid la mia de locuitori, dacă rata de vaccinare a cadrelor didactice era sub 60%.

Citește mai departe AICI.

Lasa un comentariu